pexels-min-an-853168.jpg 19 november
Oud deelnemer Jos deelt in deze blogpost zijn ervaringen die hij vorig jaar heeft opgedaan tijdens de Israël Ondernemersreis voor jongeren. “De gesprekken tijdens de reis hebben mij geholpen om zekerder in mijn rol als ondernemer te staan. Ik wilde vroeger fulltime in Gods Koninkrijk werken, maar heb ontdekt dat ik juist in het zakenleven mensen bereik die de kerk niet bereikt.

Met dertien mannen trokken we een kleine week rond onder leiding van drie ervaren ondernemers. We spraken met elkaar over ons persoonlijk mission statement en hoe we dat vorm geven in ons leven. Ik was daar al wel mee bezig, maar tijdens deze reis kwamen mijn diepste motieven naar boven. Het werd voor mij heel duidelijk dat ik andere mensen mag inspireren om te doen waarvoor God hen geroepen heeft. Zakelijke omzet is belangrijk, maar het menselijk aspect staat daarboven. En dat kan ik inzetten in mijn bedrijf met 40 deelnemers.

‘Het heeft mij geholpen zekerder in mijn rol als ondernemer te staan.’

Iedereen kon zich tijdens de reis kwetsbaar opstellen, mensen gooiden alles open. Voor mij was een thema deze reis de overname van het bedrijf van mijn vader. Toen er bij het Meer van Galilea werd gesproken over het vaderhart van God, heb ik hier zelf een stuk genezing in ontvangen. Ik ben nu veel minder snel geïrriteerd en negatief.

Het helpt echt dat je in een omgeving bent waar Jezus rondliep en waar je zijn kwetsbaarheid proeft. Het avondmaal in de Graftuin, waar Hij zijn leven gaf voor ons, dat maakt impact! En de Olijfberg waar Hij terugkomt… heel bijzonder om daar de Bijbel open te slaan. Het hele land ademt de trouw van God.

Ik kan het anderen echt aanraden om mee te gaan. Het is levensveranderend voor mij geweest.”

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze belevenissen? Schrijf je in op de nieuwsbrief.