WhatsApp Image 2020-11-19 at 21.39.00.jpeg 07 november
“Het was voor mij een lang gekoesterde wens om naar Israël te gaan. Je leest de Bijbel maar kunt je er soms slecht een beeld van vormen. Zeker als ik mensen enthousiast hoorde praten over het land, dacht ik: dat moet toch wel kei chic zijn.

In Israël voelde ik mij dichter bij God. Ik denk dat het kwam door een combinatie van het land, de dingen die de gids vertelde en de gesprekken die we in de groep hadden. Je krijgt echt een verlangen om de Bijbel te openen, je wil God beter leren kennen. Sinds de reis ben ik meer in de Bijbel gaan lezen. Voor de reis was dat een beetje weggezakt.

'Ik kreeg echt het verlangen om de Bijbel vaker te openen'

Mijn verblijf in Israël heeft mij ook geholpen om God beter te dienen. Ik werd steeds geconfronteerd met de naam van de organisatie ‘Here I am.’ In het Friends of Zion museum kwam deze tekst ook weer terug met bijvoorbeeld Corrie ten Boom die haar leven inzette voor het joodse volk, ook al kon ze gepakt worden en naar een concentratiekamp gestuurd worden. Deze en andere verhalen van liefde en opoffering hebben mij geholpen om ook ‘ja’ te zeggen tegen het verzoek dat al een tijdje bij mij lag om les te gaan geven op een Bijbelcursus.

Mensen in de groep deelden hun levensvragen en we hadden daar heel diepe en mooie gesprekken over, maar op andere momenten hebben we samen ook veel gelachen. Ik miste de groep achteraf heel erg, veel meer dan bij andere reizen. Als ik ooit de kans krijg ga ik zeker nog een keer terug naar Israël!”

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze belevenissen? Schrijf je in op de nieuwsbrief.