Going Deep Israel

Onze Going Deep reis is de beste kans om je geloof je verdiepen. Een veelzijdig programma met veel tijd voor studies en ontmoeting geeft deze reis een boost aan je geloof.

DSC04837 (2).JPG
  • Opbouwend voor je geloof
  • Geniet van het land van de Bijbel
  • Genoeg ontspanning

Going Deep Israel

€ 1499

Aantal beschikbare plekken: 2

9 dagen, 14-10-2023 - 21-10-2023
12
Israël
Onze Going Deep reis is de beste kans om je geloof je verdiepen. Een veelzijdig programma met veel tijd voor studies en ontmoeting geeft deze reis een boost aan je geloof. Vanaf 22 jaar. Datum reis tot nader order uitgesteld.

Tijdens deze reis ga je echt de diepte in. Je hoort veel over de achtergrond van de Bijbelverhalen. Natuurlijk bezoeken we ook de hotspots zoals de Westelijke Muur (Klaagmuur) We duiken de profeten in op de plekken waarover zij spraken, zoals bijvoorbeeld het dal van de dorre doodsbeenderen en de poel van Siloam. Maar we verdiepen ons ook in de relatie tussen Jezus en het joodse volk door een bezoek aan de Fountain of Tears.

De nadruk ligt tijdens deze reis op studie en ontmoeting met locals. We bezoeken gelovigen in Israël en luisteren naar hun verhaal. We gaan met elkaar in gesprek over onze relatie met tot het Joodse volk en hoe jij als deelnemer een rol kunt spelen in Gods plan.

De reis is inclusief:
  • Reisverzekering
  • Eten en drinken
  • Professionele begeleiding
De reis is exclusief
  • Fooien en tipgeld
  • Je goede humeur, die neem je zelf mee :)
1
Dag: 1: 14 oktober: Amsterdam - Tel Aviv
Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol Airport (Amsterdam) naar Ben Gurion Airport (Tel Aviv). Met een comfortabele bus reizen we door naar ons hotel in Tel Aviv aan de kust.
2
Dag: 2: 15 oktober - Tel Aviv - Galilea

We brengen een bezoek aan het ‘Israel College of the Bible’, vervolgens reizen we naar Galilea. We starten de dag met een bezoek aan de plek waar in 1948 door David Ben-Gurion de onafhankelijkheidsverklaring van de moderne staat Israël is voorgelezen.

3
Dag: 3: 16 oktober - Meer van Galilea

Vandaag starten we de dag met een boottocht op het meer van Galilea. Geweldig om God met elkaar op die plek groot te maken, maar ook een plek om even stil te worden, en te genieten van de aanwezigheid van Gods Geest. In de loop van de ochtend bezoeken we Kapernaüm, de plaats waar Jezus veel tijd met zijn leerlingen doorbracht. Vervolgens rijden we met de bus richting de Golan-hoogten. Op Mt. Benthal hebben we een schitterend uitzicht over Syrië. Een indrukwekkende plek om met elkaar te bidden voor vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. Aan het eind van de middag gaan we raften op de Jordaan. Daarna reizen we terug naar Tiberias voor een heerlijk diner en het mooie uitzicht vanaf ons balkon.

4
Dag: 4: 17 oktober - Meer van Galilea - Jeruzalem

We verlaten Galilea en gaan op weg naar Jeruzalem. We bezoeken de Olijfberg, waar we een fenomenaal uitzicht hebben over de oude stad. We bezoeken aansluitend de Joodse wijk, ook wel Cardo genoemd, waar we ons onderdompelen in de historie van deze prachtige stad. In de avond bezoeken we de Jerusalem Wall Night Show bij de Tower of David, op de oude stadsmuren wordt het verhaal van de stad Jeruzalem verteld door middel van beeld en geluid, erg indrukwekkend.

5
Dag: 5: 18 oktober - Jeruzalem

Vandaag staat in het teken van het beter leren kennen van de hoofdstad. In Jeruzalem valt veel te leren over wat Jezus ons heeft onderwezen. We kiezen passsende locaties uit voor boeiend onderwijs. In de middag is er een gedeelte vrije tijd om zelf te stad verder te ontdekken.

6
Dag: 6: 19 oktober - Jeruzalem

Deze dag gaan we te voet op weg door de oude stad Jeruzalem. We bezoeken de oude stad van David. Neem je waterschoenen mee want we gaan wandelen door de (natte) tunnel van Hizkia. We vervolgen onze weg naar boven waar we een bezoek brengen aan het Davidson Centre en de zuidelijke opgangstrappen. Hier kunnen we lopen over de straat waar Jezus en zijn discipelen ook hebben gelopen. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de Westelijke muur en zien we de hoogtepunten in de oude stad. In de avond bezoeken we het supermoderne Friends of Zion museum.

7
Dag: 7: 20 oktober - Jeruzalem - Ein Gedi
Vandaag beginnen we de dag in de Graftuin, een bijzondere plek midden in Jeruzalem, die ons in gedachten terugbrengt naarde dag van de opstanding van Jezus uit de dood! We zien vanuit de tuin ook Golgotha, de plek waar Jezus werd gekruisigd. In deze tuin hebben we een Bijbelstudie met elkaar en vieren we ook‘De maaltijd des Heren’. Na ons bezoek brengt de bus ons de woestijn in. We reizen naar de Dode zee waar we kunnen dobberen op het zoute water van de laagste plek ter wereld. Na ons bezoek gaan we door naar de berg Massada. Deze beklimmen we te voet, een mooie uitdaging! We slapen vlakbij de dode zee in Ein Gedi.

8
Dag: 8: 21 oktober - Ein Gedi - Eilat

We bezoeken de Fountain of Tears, een gedenkmonument in de woestijnstad Arad. Het verbeeldt het lijden van Jezus aan het kruis en het lijden van de Jood in de nazi-kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Heer aan het kruis voert een dialoog met de kampoverlevende. Deze onvoorstelbare combinatie heeft vele Israëli’s en christenen diep geraakt. We vervolgen onze weg terug naar Eilat. Onderweg bezoeken we het Timna Park, waar een maquette van de Tabernakel in de woestijn staat. In Eilat hebben we een laatste avond met elkaar.

9
Dag: 9: 22 oktober - terugreis naar Amsterdam

Vandaag is alweer onze laatste dag. Vanmiddag vliegen we naar huis. Maar we hebben nog een mooie ochtend voor de boeg.’s Morgens kun je nog een heerlijke wandeling maken langs de Rode zee. Aan het einde van de ochtend brengt de bus ons naar de luchthaven valkbij Eilat. Vandaar vliegen we terug naar Amsterdam. Eenmaal thuis kunnen we nagenieten van dit onvergetelijke avontuur door Israëll!

Locaties

Going Deep Israel

Wij zijn enthousiast over Jezus en het land van de Bijbel. Dit enthousiasme willen we graag met je delen in een onvergetelijke ervaring. Je zult genieten van het land maar ook opgebouwd worden in je geloof. Daarnaast vinden wij het tof om te connecten met God en met elkaar. Naast goede studies zal er ook genoeg tijd zijn om te chillen en leuke activiteiten te doen.

Lees de reiservaringen van eerdere deelnemers!

Accommodatie*
Maaltijden
Hoeveel sterren*
Reisprogramma
Sfeer
Dank je wel, wij hebben je bericht in goede orde ontvangen en nemen z.s.m. contact met je op..
Er ging iets mis, probeer het opnieuw...

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze belevenissen? Schrijf je in op de nieuwsbrief.